Το μαγικό πλήκτρο Ctrl! (Μέρος Δεύτερο)


Στο πρώτο μέρος: Το μαγικό πλήκτρο Ctrl! (Μέρος Πρώτο), ανακαλύψαμε τις δέκα πρώτες βασικές συντομεύσεις πληκτρολογίου, χρησιμοποιώντας το μαγικό πλήκτρο Ctrl! Παρακάτω, θα βρείτε ακόμα περισσότερες συντομεύσεις, γιατί όποιος ασχολείται με πληκτρολόγια και υπολογιστές, φτιάχνει εργασίες και σερφάρει στο Internet, οφείλει να τις γνωρίζει:

1. Ctrl + Tab = Εναλλαγή ανάμεσα στις ανοιχτές καρτέλες


Σερφάρετε στο internet και έχετε ανοίξει 2, 3 ή 13 καρτέλες με ιστοσελίδες που σας ενδιαφέρουν. Για να κάνετε απλή και εύκολη την εναλλαγή ανάμεσα στις καρτέλες, πατήστε Ctrl + Tab.

2. Ctrl + W = Κλείσιμο καρτέλας


Ανοίξατε λοιπόν όλες αυτές τις καρτέλες και θέλετε να τις κλείσετε. Ctrl και W για να κλείσετε μια μια τις καρτέλες εύκολα και με ασφάλεια.

3. Ctrl + Shift + T = Άνοιγμα καρτέλας που μόλις κλείσαμε


Μήπως ενθουσιαστήκατε με το προηγούμενο και κατά λάθος κλείσατε κάποια καρτέλα που θέλατε να παραμείνει ανοιχτή; Πληκτρολογήστε Ctrl και Shift και T και ξανανοίξτε την καρτέλα σας!


4. Ctrl + Esc = Εναρξη (Start Menu)


Η συντόμευση αυτή ανοίγει κατευθείαν την σελίδα έναρξη στον υπολογιστή, όπως επίσης και το πλήκτρο των Windows (συνήθως το πλήκτρο κάτω αριστερά στο πληκτρολόγιο με την χαρακτηριστική "σημαιούλα").

5. Ctrl + Shift + N (Chrome) = Ιδιωτική περιήγηση


Καθώς σερφάρετε στον Chrome θέλετε να ανοίξετε ένα παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης ώστε αυτό που βλέπετε να μην καταγραφεί στο ιστορικό του Chrome.

6. Ctrl + Shift + P (Firefox) = Ιδιωτική περιήγηση


Καθώς σερφάρετε στον Firefox θέλετε να ανοίξετε ένα παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης ώστε αυτό που βλέπετε να μην καταγραφεί στο ιστορικό του Firefox.

7. Ctrl + J = Λήψεις αρχείων


Θέλετε να δείτε το σύνολο των λήψεων που έχετε πραγματοποιήσει και δεν γνωρίζετε πως; Ctrl και J, θα σας ανοίξει καινούρια καρτέλα σε όποιο Browser χρησιμοποιείτε, που σας δείχνει όλες τις λήψεις της ημέρας.
Απλούστατα πατώντας

8. Ctrl + D = Αποθήκευση σελιδοδείκτη


Είστε στο internet και βρήκατε μια ιστοσελίδα που δεν θέλετε να την χάσετε. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε εύκολα στον περιηγητή σας, σαν σελιδοδείκτη. Πολύ απλά πληκτρολογήστε Ctrl και D, για να αποθηκεύσετε τον σελιδοδείκτη σας!


9. Ctrl + Τροχός κύλισης στο ποντίκι = Μεγέθυνση και σμίκρυνση


Σερφάρετε στο Internet με τις ώρες ή επεξεργάζεστε κάποιο κείμενο… Δεν βλέπετε καθαρά όμως. Κάντε μεγέθυνση ή σμίκρυνση της οθόνης σας απλά, πατώντας το πλήκτρο Ctrl και κουνώντας το ροδάκι του ποντικιού σας προς τα πάνω γίνεται μεγέθυνση, ενώ προς τα κάτω σμίκρυνση οθόνης.


10. Ctrl + Shift + Escape = Άνοιγμα της διαχείρισης εργασιώνΧρησιμοποιούμε τη διαχείριση εργασιών των Windows όταν κάτι πάει στραβά, για παράδειγμα αν έχει κολλήσει ένα πρόγραμμα και χρειάζεται να το κλείσουμε άμεσα και δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Πατάμε πρώτα  Ctrl + Shift + Escape, επιλέγουμε τη διεργσία που θέλουμε να τερματίσουμε και πατάμε "Τέλος διεργασίας" .

Σχόλια